18 Şubat 2015 Çarşamba

Akademik Bilişim Konferansı 2015

Bu yıl 17.si gerçekleşen Akademik Bilişim Konferansı 31 Ocak - 6 Şubat tarihleri arasında Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi'nde düzenlendi. Etkinlik 31 Ocak - 3 Şubat tarihleri arasında 40 farklı alanda verilen kurslar ve bu kurslara katılan sayısı 1600'ü geçen büyük katılımcı kitlesiyle tamamlanırken, 4 - 6 Şubat tarihleri arasında 400'e yakın firma sunumu, panel, konferans, bildiri ve semineri içeriyordu. Ana teması "açıklık" olan konferans; bilgiye ve kaynaklara sınırsız ve şeffaf erişimin yanı sıra karar almada ve yönetimde işbirliği üzerinde odaklanan bir kavram ve felsefi bakış açısını temel almaktadır.

Android eğitimi aldığım 4 günlük kurs süresince gerek barınma ihtiyacımız için KYK yurtlarının seferber edilmesiyle, öğle yemeklerimiz için beklenenin üstünde bir performans gösterilmesiyle, internet erişiminde bu olağanüstü katılımcı kitlesine rağmen en ufak bir sorun yaşamamızla, motivasyon ve ilgiyi korumak için düşünülmüş sürpriz hediyelerle, pozitif ayrımcılığa evet dediğimiz kadın yazılımcı stickerlarımızla kısacası tüm detayları ile AB2015 müthişti. 


Sabah 9.30'da başlayan dersler dört oturum halinde yapılıyor, verilen molalarda çay, kahve, kuru pasta ikramı yapılıyordu. Öğle yemeğini üniversiteye ait birkaç adım mesafedeki yemekhanede ücretsiz olarak yiyor öğleden sonraki ders oturumlarına devam ediyorduk. Üç gün boyunca hem teorik hem uygulamalı olarak aldığımız eğitimi dördüncü gün kendi uygulamalarımızı geliştirerek taçlandırdık. Eğitim boyunca ve kendi uygulamamızı geliştirdiğimiz süre boyunca herkesin tüm sorularını yanıtlamak için sınıfta koşuşturan eğitmenlerimizin çabaları görülmeye değerdi.





Kurs boyunca Mustafa Akgül, Muharrem Taç gibi Türkiye'de bilişim, yazılım alanlarında ismi duyulmuş kişilerle tanışma, onların konularla ilgili sohbetlerini dinleme ve söz sahibi olma ayrıcalığına sahip olduğum için şanslıydım. Her yıl ücretsiz olarak düzenlenen bu etkinliğe Türkiye'de her bilgisayar mühendisliği öğrencisinin katılması gerektiğine inanıyorum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder